Voorbereidingen Overleefhuis in volle gang

Hoe is het om met weinig geld rond te moeten komen? Met welke dilemma’s en vooroordelen heb je bijna dagelijks te maken? En wat kan ik daar als hulpverlener of iemand in jouw omgeving van leren? Daarvoor organiseert de Gemeente Westerkwartier samen met Onzichtbaar Den Haag het Overleefhuis in de week van 28 september tot 2 oktober.

Interactieve training

Het Overleefhuis is een interactieve training vol met echte verhalen van ervaringsdeskundigen. Authentiek, confronterend, levendig en echt, een kijk in de wereld van armoede en schulden. Deze training is één van de onderdelen van het project Van Arm naar Beter, waarin we werken aan één digitale vindplaats voor hulp bij armoede.

"Die vindplaats is een instrument om 'het elkaar vinden' te vergemakkelijken. Een goede benadering, verbinding en beleving zijn evenzeer randvoorwaarden voor een geslaagde hulpverlening. Kennis daarover kan je opdoen vanuit vakliteratuur maar beleving gaat veel verder", aldus projectleider Erwin van der Maesen de Sombreff.

Daarom bieden we deze training aan aan onze medewerkers, collega's in het voorliggend veld en de projectpartners. Geïnteresseerd? Neem dan even contact op via erwin.vandermaesendesombreff@westerkwartier.nl.