In het project willen we hulpvragers en aanbieders bij elkaar brengen. Het is dan ook belangrijk om te weten tegen welke belemmeringen zij aanlopen als ze naar de ander op zoek gaan. En wat er nodig is om die belemmeringen weg te nemen. Om dat in kaart te brengen doen studenten van de Hanzehogeschool, richting Communication and Multimedia Design, onderzoek.

Essentiƫle vragen boven tafel

Vraag en aanbod bij elkaar brengen. Het lijkt eenvoudig maar dat is het niet als het gaat om de bestrijding van armoede. Er zijn veel organisaties die hulp willen bieden aan de meer dan 1 miljoen Nederlanders die in armoede leven. Maar vindt ze maar eens. Welke hulpverlener is actief in mijn dorp, gemeente of regio? En hoe kan ik aanspraak maken op die hulp? En omgekeerd: hoe bereik ik de doelgroep die ik wil helpen? Wie zijn het en hoe breng ik de boodschap het beste over? En kan het ook makkelijker? Dit zijn een paar van de essentiƫle vragen die centraal staan in ons project.

Om de antwoorden op die vragen te vinden, werken we samen met de Hanzehogeschool. Zeven 4de-jaars studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design gaan in gesprek met hulpverleners en hulpzoekers om de antwoorden boven tafel te krijgen. En deze te vertalen in Do's and Don'ts voor ons project. In de kick-off hebben we samen met Stichting Forus en de Gemeente Groningen met elkaar kennis gemaakt en laten zien wat er al is (het Kindpakket op het Forus platform). Er is veel enthousiasme bij iedereen om aan de slag te gaan. Wordt vervolgd!