Marjan is een alleenstaande vrouw van 49 jaar en opgegroeid in de gemeente Westerkwartier. Na de middelbare school is ze een beroepsopleiding gaan doen om daarna te proberen een leuke baan te vinden.

Daarna heeft ze verschillende banen gehad. Op een gegeven moment liep het stroef met het vinden van werk en kreeg ze de nodige relatieperikelen en de nodige persoonlijke problemen. Hierdoor raakte Marjan in een depressie. Ze sloot zich af voor iedereen, deed de deur niet meer open en ook haar post liet ze liggen. Met als gevolg dat ze geregeld bezoek kreeg van deurwaarders, waarvoor ze zich verstopte. De situatie werd steeds beklemmender en ze zakte steeds verder weg. Tot het moment dat ze volledig instortte. Ze heeft hulp gezocht en kwam in de schuldsanering bij de kredietbank en onder bewindvoering.

“Iedere week kreeg ik een bedrag waar ik rond van moest komen. Dit heeft drie jaar geduurd. Gelukkig heeft mijn familie me deze periode geholpen. Zonder hun was het me niet gelukt.”

Marjan heeft een bijstandsuitkering en volgt nu een opleiding als Ervaringsdeskundige.

“Ik ben blij dat ik uit het diepe dal ben opgeklommen en weer naar de toekomst kan kijken. Ik hoop met mijn opleiding anderen te kunnen helpen en ondersteunen. Ik wil graag met mijn ervaring bruggen slaan tussen instanties en mensen, die zoals ik (tijdelijk) moeite hebben om rond te komen.”

De naam van Marjan is gefingeerd.