Pagina opties

Inhoud

 • Lessons learned

  Waarom twee keer het wiel uitvinden?

  We gaan hier onze leermomenten delen:

  Les 1: Maak het panel groot genoeg dat je uitval kan opvangen

  Niet ieder panellid kan iedere week op hetzelfde moment, om voldoende input te krijgen heb je een poule van panelleden nodig. De panelleden zijn vrijwilligers, je mag ze niet overvragen.

  Les 2: Alle partijen om de week op een vast moment bij elkaar brengen? Dat is erg lastig, wees flexibel.

  We overleggen met veel verschillende partijen, de hulporganisaties, de softwareontwikkelaar, de gemeente, niet iedereen kan ieder overleg aansluiten. Zorg voor goede communicatie, heldere notulen en maak duidelijke afspraken.   

  Les 3: Diversiteit van het panel is belangrijk.

  De panelleden lopen in hun dagelijkse leven tegen verschillende zaken aan. Om deze zaken helder te krijgen, is het belangrijk om verschillende mensen in verschillende situaties in het panel te laten deelnemen. Mannen en vrouwen, van jong tot oud, van alleenstaanden tot mensen met grote gezinnen, en van geboren Groningers tot nieuwe Nederlanders, iedereen heeft eigen ervaringen die voor ons ontzettend waardevol zijn in het project. 

 • Verwijzingen

  Wat anderen delen/schrijven over dit project:

 • Deelnemende organisaties

  Twaalf organisaties hebben hun krachten gebundeld in het project Van Arm naar Beter. Maak hieronder kennis met ze en lees waarom ze aan dit project meedoen.

 • Het project

  In Nederland leven meer dan 600.000 mensen in armoede. In het Westerkwartier zijn dat er meer dan 2000. In Nederland zijn er ruim 1000 organisaties die arme mensen willen helpen. In het Westerkwartier zijn dat er meer dan 60. Het is in de praktijk lastig om elkaar te vinden, om hulp te vragen en hulp te bieden. Het project Van Arm naar Beter wil juist dát probleem oplossen. We maken 1 plek waar hulp bij armoede gevraagd en geboden kan worden.

 • Plan van aanpak

  Plan van aanpak

 • Bronnen

  We hebben voor ons project een veelheid aan bronnen geraadpleegd. Hier vind je de belangrijkste.