Pagina opties

Blog

 • Omstandigheden kunnen je in armoede brengen: ziekte, werkloosheid, scheiding

  (26-10-2020)

  We hebben het meer gelezen in de blogs op deze website: de meesten van ons zijn niet in armoede opgegroeid. Dat geldt ook voor mij. Ik ben grootgebracht in een traditioneel gezin met een werkende vader en een moeder die voor het gezin en het thuis zorgde.

 • Bruggen slaan tussen instanties en mensen

  (16-10-2020)

  Marjan is een alleenstaande vrouw van 49 jaar en opgegroeid in de gemeente Westerkwartier. Na de middelbare school is ze een beroepsopleiding gaan doen om daarna te proberen een leuke baan te vinden. 

 • Timmeren aan de toekomst

  (16-10-2020)

  Hanneke is een alleenstaande vrouw van 32 jaar met drie kinderen onder de 10 jaar. De relatie met de vader van haar kinderen hield geen stand en Hanneke werd afhankelijk van een bijstandsuitkering.

 • Shame on you

  (19-06-2020)

  Mariça van de Weerd werkt als senior adviseur sociaal domein en laaggeletterdheid bij Biblionet Groningen, de organisatie voor bibliotheken in het ommeland. Mariça heeft samen met haar collega Peter Doorn en psycholoog Jessica Wolter een training ontwikkeld voor professionals genaamd Blic, waar het gaat over hoe je als professional vanuit oprecht contact en verbinding met jezelf en de ander thema’s bespreekbaar kan maken, zoals armoede, maar ook laaggeletterdheid.

 • Armoede beleven in Het Overleefhuis

  (18-06-2020)

  Op 28 september opent de Gemeente Westerkwartier in samenwerking met Onzichtbaar Den Haag ‘Het Overleefhuis’. Een week lang krijgen medewerkers, zorgprofessionals en genodigden een ervaringsgerichte training en beleving gericht op het thema ‘armoede en schulden’. In deze blog maken we kennis met Onzichtbaar Den Haag, het team en hun motivatie om kwetsbare ervaringen in te zetten.

 • Armoede en gezondheid vanuit wetenschappelijk perspectief

  (27-05-2020)

  Armoede en de bestrijding daarvan kent veel verschillende invalshoeken. Gezondheid is daar één van. Desirée van der Wijk doet in opdracht van de provincie Groningen onderzoek naar dit onderwerp. In deze blog vertelt zij hier meer over.

 • Tijd voor modernisering

  (26-05-2020)

  We maken een digitale vindplaats voor hulp bij armoede. Hier komen vraag en aanbod bij elkaar. Wie zijn de mensen die hieraan werken? Wat beweegt hen en hoe ziet het maakproces er eigenlijk uit? Dat lees je in de posts van Jamal Vleij, productontwikkelaar van Stichting Forus. In deze eerste post stelt hij zich voor.

 • Niemand tussen wal en schip

  (20-04-2020)

  Gerjanne Römer werkt als teamcoach van gebiedsteam Marum bij Sociaal Werk De Schans, één van de kernpartners van ons project. Sociaal Werk De Schans zet zich lokaal en dichtbij in voor het welzijn van inwoners van de gemeente Westerkwartier. Hun medewerkers bieden ondersteuning en hulp bij onderwerpen als gezondheid, geld, (vrijwilligers)werk & participeren en mantelzorg. In deze vijfde blog deelt Gerjanne haar eigen ervaringen op het gebied van armoede, en waarom zij een gedreven partner in ons project is.

 • Armoede is iets wat iedereen op een gegeven moment kan overkomen

  (21-01-2020)

  Via de Hanzehogeschool die in samenwerking met de gemeente Westerkwartier en de gemeente Groningen het project fighting poverty hebben gestart. Mochten wij als vierdejaars studenten van de opleiding communicatie en multimedia design onderzoek doen naar een groot wereldwijd probleem namelijk armoede.

 • Voor ons is een wereld opengegaan

  (26-11-2019)

  De derde blog is afkomstig van Annieke, Ivo, Martijn en Ramona, vier studenten van de Hanzehogeschool die Communication en Multimediadesign studeren. Zij doen onderzoek om te achterhalen hoe je de vraag om hulp en het aanbod van hulp bij armoede het beste bij elkaar kunnen brengen. Hun ervaringen delen ze graag.

 • Wat ik met armoede heb

  (20-11-2019)

  In de tweede blog vertelt Koos Slagter, secretaris van Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld, waarom hij zich iedere dag met ziel en zaligheid inzet om kinderen die in armoede leven te helpen.

 • De passie voor armoedebestrijding van wethouder Bert Nederveen

  (31-10-2019)

  In ons project willen we armoede bestrijden door hulp vragen en hulp bieden te vergemakkelijken. In een serie blogs maken we dat wat persoonlijker en geven we de verschillende aspecten van armoede een gezicht. We beginnen met een bijdrage van wethouder Bert Nederveen.