Pagina opties

Actueel

 • Ontwerptraject in volle gang

  (24-02-2020)

  We maken een platform waar hulp bij armoede gevraagd en geboden kan worden.

 • Update projectteam

  (13-01-2020)

  Gelukkig Nieuwjaar! Wij, van het project van Arm naar Beter, zijn ook weer van start gegaan.

 • Annieke, Ivo, Martijn en Ramona delen hun ervaringen

  (26-11-2019)

  De derde blog is afkomstig van Annieke, Ivo, Martijn en Ramona, vier studenten van de Hanzehogeschool die Communication en Multimediadesign studeren. Zij doen onderzoek om te achterhalen hoe je de vraag om hulp en het aanbod van hulp bij armoede het beste bij elkaar kunnen brengen. Hun ervaringen lees je hier.

 • Nieuwe blog

  (20-11-2019)

  Onze tweede blog staat online. Hierin vertelt Koos Slagter, secretaris van Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld, waarom hij zich iedere dag met ziel en zaligheid inzet om kinderen die in armoede leven te helpen. Je vindt de blog hier.

 • Projectleider gevonden!

  (06-11-2019)

  We hebben gezocht naar een projectleider om het project in goede banen te leiden en er een gevonden in de persoon van Ernst Wallinga. Hij stelt zich graag voor.

 • Kindpakket Westerkwartier live

  (01-11-2019)

  Vandaag is het Kindpakket Westerkwartier live gegaan. Hiermee ondersteunt de gemeente Westerkwartier ouders met een minimuminkomen door per kind een bedrag van € 250 te beschikking te stellen. Dit bedrag kan worden besteed bij aangesloten partners in de gemeente Westerkwartier.

 • VR belevenis ontwikkeld rondom laaggeletterdheid

  (31-10-2019)

  Een van de uitdagingen waar we in dit project voor staan is laaggeletterdheid. In Nederland is 1 op de 6 inwoners laaggeletterd, onder inwoners die arm zijn is deze problematiek nog groter. Het is daarom belangrijk dat we in het ontwerpen van onze oplossing hiermee rekening houden.

 • Eerste blogpost

  (30-10-2019)

  We willen armoede en ons project een persoonlijk gezicht geven. Want we willen echt het verschil maken en daarvoor zetten we ons met ziel en zaligheid in. In een serie blogs laten we jullie daarom kennismaken met de deelnemers aan het project en hun beweegredenen om hieraan mee te doen.

 • Vacature projectleider online

  (17-10-2019)

  We zijn op zoek naar een projectleider. De vacaturetekst vind je hier

 • Even kennismaken met het projectteam van de gemeente

  (07-10-2019)

  Vanuit de gemeente Westerkwartier werken we momenteel met zes mensen aan het project.  Ze stellen zich even voor.

 • Onderzoek van start!

  (03-10-2019)

  In het project willen we hulpvragers en aanbieders bij elkaar brengen. Het is dan ook belangrijk om te weten tegen welke belemmeringen zij aanlopen als ze naar de ander op zoek gaan. En wat er nodig is om die belemmeringen weg te nemen, Om dat in kaart te brengen doen studenten van de Hanzehogeschool, richting Communication and Multimediadesign, onderzoek.

 • 1 plek waar je hulp kan vinden en krijgen

  (01-09-2019)

  We maken 1 plek waar hulp bij armoede gevraagd en geboden kan worden.